Bemutatjuk az elsőszámú fagyvédőgépünket, a F-AirGo V2021-et!

Milyen problémával küzdenek a termelők?

A tavaszi fagyok ideje alatt a földfelszíntől felfelé haladva egyre melegebb légrétegek találhatóak. Méréseink alapján a talajfelszín már 22 óra körül -9C-ra hűl. Hidegítő hatását viszonylag lassan adja át a felette lévő légtömegeknek, de napfelkeltekor a termőzóna levegője is -6C-ra süllyedhet. Ezzel egyidőben 10-15 m-es magasságban +1,2C uralkodik.

Hogyan lehet megoldani?

A megoldás: F-AirGo V2021

Légcserét kell végrehajtani: a 4-30m magasságban lévő levegőt kell a talajszintre lejuttatni úgy, hogy az ott is maradjon.

Milyen előnyei vannak a F-AirGo V2021-nek?

  • egész éjjel biztosítható folyamatos működtetés,
  • valós idejű teljesítmény adatok a légmennyiségről és a leszívott/elterített levegő hőmérsékletéről,
  • a talaj és környezete folyamatos hűtő hatásának ellensúlyozása,
  • a különféle traktorok gépi teljesítményeihez való alkalmazkodóképesség
  • 100%-ban magyar talákmány, 100%-ban magyar innováció

Hogyan működik a F-AirGo V2021?

Nagy teljesítményű ventilátor segítségével a magasabb, melegebb légköri levegőt az ültetvények törzséhez és lombjához fújjuk, így védekezve a fagy ellen. Jelenleg a prototípus tesztelés alatt áll, de előzetesen elmondható, hogy az elv működik. Céljaink közt szerepel sorozatgyártásra kész állapotba hozni a szerkezetet.

Az elv mögött az áll, hogy tartós -3°C foknál már károsodik a termésünk, -4-nél közel 50% körüli lehet az elfagyott virágok aránya, míg -6°C-nál csaknem a termés egészének búcsút inthetünk. Ha már pár fokkal képes emelni a hőmérsékletet a gépezet, akkor nagyon nagy arányban javít az azévi eredményen.

Kérjen ajánlatot és legyen részese a Sikerének!